Συμφωνώ και επαυξάνω , αναδιάρθρωση παντου
Μπορει όμως να γίνει αυτο σε μιά μέρα ?
Εγώ πιστευω πως όχι , θελει δουλεία και γνώση , κοινωνική παιδεία . Δεν ειναι όμως απ την άλλη σωστο να νοιώθουμε τύψεις για τη νοοτροπία που μας καλλιεργησαν τοσα χρόνια η πολιτική και οι πολιτικοί τα ΜΜΕ κλπ , θα πρέπει όμως να την αλλάξουμε , όχι απλά να προσαρμοστούμε βραχυπροθεσμα.
Όσον αφορά αυτο που λέμε ότι κάτι παιζεται και απ τους εξωτερικούς παράγοντες , έχει μεγάλη δόση αλήθειας . Απ το 1821 ειμαστε χρεωμένοι , δεν άλλαξε τιποτα απο τότε , και να δειτε επισης όλα τα Ευρωπαικά κρατη εχουν ελλειματικους προυπολογισμους Μπορει λοιπον να μπει το ερωτημα , πως και ξαφνικά άλλαξε η σταση του διεθνους χρηματοοικονομικού συστήματος κατα της Ελλάδος και μόνο ?
Η Μ Βρετανία έχει μεγαλυτερο ελλειματικό προυπολογισμο απ την Ελλάδα σε σχεση με το ΑΕΠ πχ
οι ΗΠΑ απ το διεθνες χρ/κο συστημα κατατάσσονται σαν πελάτες Β κατηγορίας ενω εμεις ειμαστε ακόμα στην Α.
Μήπως λοιπόν έχουν και κάποια βάση τα διάφορα περι συνομοσίας ? Μήπως η Ελλάδα αυτή τηξ στιγμή είναι το case studies απλά και ο στοχος ο πραγματικός ειναι η Ισπανία ?
Μήπως το σύστημα βρίσκεται σε κορεσμό και χρειάζεται "κινητικότητα" ?
Μήπως φερνοντας βραχυπρόθεσμα η μεσοπρόθεσμα (γιατι μακροπροθεσμα θα ηταν ανοητο) σε κάπως δυσχερη θέση τις χαμηλες εισοδηματικές τάξεις , στα όρια της προλεταριοποίησης (η απολυτη προλεταριοποιηση δε συμφερει γιατι χρειαζομαστε και καταναλωτες) , ώστε έμμεσα να λυθει και ένα άλλο πρόβλημα που είναι αδύνατο να λυθει με άλλο μεσο ? Το προβλημα αυτο ειναι η αθροα οικονομικη μεταναστευση προς την Ευρωπη απο τις χωρες του Τριτου Κοσμου . Αν αυξηθει η ανεργεια πχ στους Ελληνες , δε θα βρισκουν δουλεια οι αλλοδαποι και θα αναγκαστουν να γυριουν στα σπιτια τους . Φυσικα συγχρονως τα κεκτημενα δικαιωματα των εργαζομενων πανε περιπατο σε μια μερα .... αλλη ιστορια αυτη...
Ισως λέω να συμβαινουν και αυτα , αλλα δε θελω να ειμαι απολυτος σε αυτα που λεω , ισως να ειναι εντελως λαθος , αλλα ισως και να εχουν καποια δοση αληθειας.
Μου φανηκε πολυ ξαφνικος αυτος ο χρηματοοικονομικος πολεμος προς την Ελλαδα και οπως εχουν τα πραγματα ειναι υπερκερδισμενοι οι πιστωτες μας .
Μηπως συμβαινουν και τα 2 συγχρονως , δηλαδη μηπως φταινε συγχρονως και τα κακα μας τα χαλια που τα ξερουμε και οι εξωτερικοι παραγοντες ?
Αυτό που με ενισχύει τα παραπάνω είναι ότο όλα τα προτεινόμενα και ληφθέντα μέτρα στρέφονται αποκλειστικά και μόνο στα εισοδήματα , τις εργασιακές σχέσεις , τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων . Προσωπικά δεν έχω αντιληφθέι τη λήψη μέτρου που πραγματικά να χτυπάει τη σπαταλη στις Δημόσιες δαπάνες και εδω μπορει να κάνω λαθος ισως...
Αλλά δε γνωρίζω αν πάγωσαν οι προμηθειες πχ των υποβρυχίων που πλέουν "πατόκορφα" ... ισως γιατι αυτα παράγονται στη Γερμανια ?
Επίσης πραγματικά αναπτυξιακά μέτρα δε πηρε το μάτι μου πουθενά και κατα τη γνώμη μου η αυξηση των φόρων δε φερνει ποτε αναπτυξη και μάλον ουτε αυξημενα έσοδα στον προυπολογισμο οπως διδασκει το παρελθον.
Υ/Γ Λογιστής ειμαι κατ επαγγελμα