Τις τελευταίες μέρες βλέπω μερικές χαζές ερωτήσεις και επειδή κουράστηκα να απαντάω και εγώ και κάποιοι άλλοι στις χιλιουπομένες ερωτήσεις φτιάχνω αυτόν τον οδηγό με θέμα τις συχνές ερωτήσεις.
Ερωτήσεις για ΟΑΣΗ.
Τι μου προσφέρει μία όαση ?
Η όαση προσφέρει κάποιο ποσοστό + από κάποιες ύλες αυτό εξαρτάτε από την όαση που έχεις κατακτήσει.Οι οάσεις που υπάρχουν είναι +25% πηλό, +25%ξύλο, +25% σίδερο, +25 σιτάρι . Υπάρχουν όμως και οάσεις που προσφέρουν δύο αγαθά +25% πηλό και σιτάρι , +25%ξύλο και σιτάρι , +25% σίδερο και σιτάρι.Υπάρχει όμως και άλλο ένα είδος όασης που προσφέρει +50% σιτάρι.Το συν 25% είναι απο την παραγωγή σου .Ας πούμε πως έχεις παραγωγή πηλού 200 και κατακτάς μια όαση με +25% πηλό η παραγωγή του πηλού σου θα είναι 250 ανά ώρα .
Τι προυποθέσεις υπάρχουν για να κατακτήσω μία όαση ?
Για να κατακτήσεις μία όαση θα χρειαστείς : Περιοχή Ηρώων στο 10,Ήρωα,Στρατό για να σκοτώσεις τα ζώα, η όαση να είναι στο 7*7 σου ( το 7*7 είναι το κουτάκι που βλέπουμε όταν πατάμε την επιλογή χάρτης )
Για δεύτερη όαση θα χρειαστείς ότι ακριβώς το ίδια πράγματα όπως και για την πρώτη με μόνη διαφοράότι θα χρειαστείς περιοχή ηρώων στο 15 και για τρίτη όαση περιοχή ηρώων στο 20.
Εάν στείλω ενίσχυση των ήρωα μου από το χωριό 1 στο χωριό 2 θα μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω για να κατακτήσω μαι όαση στο 2ο χωριό μου εφόσον έχω τις προυποθέσεις ?
Φυσικά και θα μπορέσεις να κατακτησεις την όαση στο 2ο χωριό εφόσον πληρής όλες τις προυποθέσεις.
Έχω περιοχή ηρώων στο 10 και έχω κατακτήσει μία όαση αλλά θέλω να την γκρεμίσω.Εάν την γκρεμίσω θα χάσω και την όαση ?
Όχι η όαση δεν θα χαθεί θα συνεχίσει να είναι στην κατοχή σου .
Πώς κατακτώ μια ηδη κατειλημμένη όαση? Τι είδους επίθεση κάνω και με τι στρατό?
Kάνεις επίθεση κανονική και πρέπει υποχρεωτικά να έχεις τα ίδια πράγματα όπως όταν κάνεις σε μια μη κατειλημμένη όαση (Περιοχή ηρώων επίπεδο 10 τουλάχιστον, η όαση να είναι στο 7χ7 του χωριού σου και να είναι και ο ήρωας στην επίθεση). Το πότε θα την κατακτήσεις εξαρτάται από τις όασεις που έχει αυτός που αρχικά έχει την όαση. Νομίζω είναι κάπως έτσι:
Αν ο αντίπαλος έχει τις οάσεις που αναφέρονται παρακάτω στο χωριό του οποίου την όαση θες να πάρεις είναι:
Ο αντίπαλος έχει 3 οάσεις: 1 επίθεση
Ο αντίπαλος έχει 2 οάσεις: 2 επιθέσεις
Ο αντίπαλος έχει 1 όαση (την συγκεκριμένη): 3 επιθέσεις.
Φυσικά πρέπει να καθαρίσεις τον στρατό του αντιπάλου που πιθανών θα βρίσκεται στην όαση και να επιζήσει ο ήρωας σου από την επίθεση
Πως παίρνει εμπειρία ο ήρωας μου ?
Ο ήρωας κερδίζει εμπειρία, σκοτώνοντας αντιπάλους είτε αμυνόμενος είτε επιτιθέμενος. Για να ανέβει επίπεδο, όταν συμπληρώσει την απαραίτητη εμπειρία, απλά πηγαίνεις στην περιοχή ηρώων σου και μοιράζεις τους πόντους που σου δίνει (5 σε κάθε επίπεδο).
Αυτές είναι οι συχνότερες ερωτήσεις για τις οάσεις
Ερωτήσεις για ΑΡΧΗΓΟ
Τι προυποθέσεις υπάρχουν για να εκπαιδεύσω έναν αρχηγό?
Εξαρτάτε από την φυλή που έχετε επιλέξει . Εάν είστε Ρωμαίος τότε για Γερουσιαστή:Πλατεία συνέλευσης στο 10 και Ακαδημία στο 20 θα χρειαστείτε για να κάνετε την έρευνα για αυτόν.Για να τον εκπαιδεύσετε θα χρειαστείτεΜέγαρο επίπεδο 10 ή 20 ή Παλάτι 10,15,20 .Το ίδιο ισχύει και για τον Αρχηγό των Γαλατών . Για τον Φύλαρχο ισχύουν όλα τα παραπάνω με την διαφορά ότι για την έρευνα θα χρειαστείτε πλατεία συνέλευσης στο επίπεδο 5.
Σε τι μου χρησιμεύει ο Αρχηγός ?
Με τον αρχηγό μπορείς να κατακτήσεις χωριά από άλλους παίχτες αρκεί ο παίχτης να έχει δύο χωριά ή περισσότερα και να μην είναι η πρωτεύουσα το χωριό που θέλετε να κατακτήσετε.
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ.
ΑΝ ΒΓΑΛΩ ΑΡΧΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Α1 , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Β1 & ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΧΩΡΙΟΥ ?
Δυστυχώς όχι. Ο αρχηγός/φύλαρχος/γερουσιαστής συμπεριφέρεται σαν στράτευμα και όχι σαν ήρωας.
Μόλις ερεύνησα τον αρχηγό και στέλνω επιθεση τον αρχηγό σε ένα χωριό που δεν είναι πρώτεύουσα και ενώ ο αμυνόμενος δεν είχε καθόλου στρατό αντί να κατέβει η πίστη μου γράφει αυτό : <<Ο επιτιθέμενος δεν έχει κανέναν χρόνο να χαμηλώσει την πίστη κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής. >>
Μάλλον τον έστειλες με επίθεση αρπαγής.Για να κατεβάσεις την πίστη θα πρέπει να έχεις καταστρέψει το Μέγαρο ή το Παλάτι και μετα να κάνεις επίθεση εισβολής και όχι επίθεση αρπαγής .
Ερωτήσεις σχετικά με το οπλοποιείο και το πανοπλοιείο
ΤΟ ΟΠΛΟΠΟΙΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ & ΣΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ) Η' ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ?
ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΠΛΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ.
Εξαρτάτε από το στράτευμα το οποίο θες να αναβαθμίσεις.Υπάρχουν στρατεύματα οποία καλό είναι να τα αναβαθμίζεις στο οπλοποιείο αλλά κα στο πανοπλοιείο άσχετα από ο εάν κάποιοι παίχτες το θεωρούν λάθος εγώ το βρίσκω σωστό.Τα στρατεύματα που αναβαθμίζονται και στο πανοπλοιείο αλλά και στο οπλοποιείο είναι : Ιδουανοί, Φάλανξ , Λεγεωνάριοι , Causeris , Παλατινός .
Αν έχω φτιάξει στρατεύματα στο χωριό 1 (παράδειγμα) και τα στείλω ενίσχυση στο χωριό 2. Κάνοντας αναβάθμιση του πανοπλοποιείου στο 1 αναβαθμίζονται και αυτά που είναι στο 2 ή πρέπει να κάνω αναβάθμιση στο πανοπλοποιείο του 2 για να αναβαθμιστούν αυτά?
Εάν από τοχωριό ένα τα στείλεις στο χωριό δύο τότε ότι κάνεις στο πανοπλοιείο στο χωριό ένα τότε θα αναβαθμιστούν και τα στρατεύματα που έχεις στείλει ενίσχυση στο δεύτερο χωριό.Δεν χρειάζεται να κάνεις αναβάθμισει από το πανοπλοιείο του πρώτου σου χωριού.
Εάν γκρεμίσω το οπλοποιείο και το πανοπλοιείο τότε οι αναβαθμίσεις που έχω κάνει θα χαθούν?
Όχι οι αναβαθμίσεις θα παραμείνουν.Το ίδιο ισχύει και για την ακαδημία.
Ποια είναι τα οφέλη από τις αναβαθμίσεις πανοπλοιείου-οπλοποιείου και τι μπόνους δίνουν στο κάθε επίπεδο?
http://forum.travian.gr/showthread.php?t=2575
To τι αναβαθμήσεις έχει ο άλλους που σου επιτίθετε δεν μπορείς να το δείς παρα μόνο μετά απο κάποια επίθεση αν κάθεσε να το ψάχνεις σε http://kirilloid.ru/travian/warsim.php να βρείς τυχαία το αποτέλεσμα. Δλδ να υπολογίζεις τις αναβαθμήσεις δίπλα απο τον στρατό τους, για να δεις αν το αποτέλεσμα της μάχης με τα δικά σου δεδομένα πανοπλοποιείας κτλπ, και να υπολογίζεις ένα ένα τις αναβαθμήσεις, να δεις ποιο ταιριάζει περισσότερο. Παρόλα αυτά όταν χρησιμοποιεί ποιο πολλά απο ένα είδος είναι και ποιο δύσκολο καθώς δεν είναι τόσο ακριβώς. Άλλως τρόπος δεν νομίζω πως υπάρχει.
Όταν κάνω αναβάθμιση σε ένα στράτευμα στο πανοπλοιείο - οπλοποιείο αναβαθμίζονται μόνο τα υπάρχοντα στρατεύματα ή όλα τα υπάρχοντα στρατεύματα και τα υπόλοιπα που θα φτιάξω αργότερα ?
Φυσικά και ισχύει το 2ο.